Abandon este un roman care rămâne în suflet. Inevitabil. Este o poveste care te rupe în bucăți și te determină să te întrebi în ce lume trăim. E greu să divorțezi. Nu faci numai partajul bunurilor. Faci partajul prietenilor și al prieteniilor. Amicii devin martori la proces și viața ta se decide în sala de judecată. Când te îndrăgostești, nu ești chemat în nicio sală. Când te decizi să ai un copil, nu te duci la judecătorie. Și nici când îl vaccinezi sau îl duci la grădiniță. De ce ai apela la un judecător când dragostea se termină? De ce ai transforma viața copilului tău într-un program fix, asemeni celui de la penitenciar?

Am primit cartea într-o zi ploioasă. Am citit câteva pagini înainte să merg să îmi iau copilul de la școală. Și am știut că nu voi mai putea începe altă carte până nu aflu povestea lui R., personajul central al cărții. Vremea m-a ajutat teribil. Mi-a dat starea necesară pentru a putea parcurge și simți o astfel de poveste.

[…]

Este o poveste dureroasă, una pe care nu vrei să o întâlnești, cu atâta mai puțin să o trăiești. Îl felicit pe autor pentru cartea de debut! Este o voce care se remarcă prin forța cu care scrie, prin emoția pe care o transmite. Recomand celor care vor să citească istorii de viață!