cropped-LOGO-ROCADE-2023-ALBASTRU-PNG.png

Livrare si Retur

LIVRARE

Livrarea produselor rocade.ro se face prin intermediul serviciilor de curierat, având costul de maxim 20 RON. Pentru produsele electronice nu se adaugă costuri de transport.

Pentru comenzile cu o valoare totala de peste 250 lei livrarea se face în mod gratuit oriunde in tara, indiferent de localitate.

Transportul este asigurat de un serviciu de curier rapid (ex. Sameday, DPD, Cargus…). Programul de livrari în țară este între orele 10:00 – 17:00.

Nu se percep taxe pentru kilometri sau kilograme suplimentare.

RETUR

Produsele achiziționate de pe site-ul rocade.ro pot fi returnate conform Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (denumită în continuare O.U.G. 34/2014).

Astfel, în termen de 30 zile de la primirea produsului comandat fie de către dumneavoastră, fie de către o terță persoană numită de către dumneavoastră, alta decât transportatorul, aveți dreptul legal de a renunța la cumpărarea produsului, fără penalități și fără invocarea unui motiv.
Pentru a vă exercita dreptul vă rugăm să ne contactați.
În condițiile specificate, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare a comenzilor achitate prin ramburs. În acest caz, suma aferentă va fi virată într-un cont IBAN, neexistând posibilitatea rambursării numerar; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.
În cazul retururilor de comenzi achitate cu vouchere, menționăm că rambursarea se va efectua prin emiterea unui nou cod de voucher. Politică noastră nu presupune returnarea sumei altfel decât prin voucher valabil online.
Returnarea produselor se poate efectua prin firma de curierat in baza facturii fiscale, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 30 zile de la data la care ați intrat în posesia fizică a produsului comandat, fie dumneavoastră, fie o terță persoană menționată de către dumneavoastră, alta decât transportatorul. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 30 zile. Suma va fi restituită imediat ce pachetul aferent va fi recepționat la sediul ROCADE.
Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate etc. Sunteţi responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.
Sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele digitale dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere (ex. ebook).
Ai dreptul să renunţi la produsele fizice pe care le-ai cumpărat în termen de 30 zile de la ziua la care ai primit produsele în condițiile prevăzute mai sus. Ni le trimiţi înapoi şi noi îţi returnam banii. Din punct de vedere legal, nu trebuie să invoci niciun motiv. Ar fi însă util să ne oferi o explicaţie, un feedback constructiv astfel încât, pe viitor să putem evita situaţiile de tipul acesta.