cropped-LOGO-ROCADE-2023-ALBASTRU-PNG.png

NERECICLABIL, teatru de poezie, o formă de deslușire a poeziei aproape de oameni

După lansarea de succes de la Timișoara, capitală culturală europeană 2023, a primului volum de poezie din România cu conținut de realitate augmentată, Editura ROCADE promovează acest volum inedit printr-o formulă aparte: teatrul de poezie. NERECICLABIL, titlu inspirat din versurile lui Doru Arăzan Jr., este o dramatizare a volumului său, NERVURILE LUTULUI. Spectacolul e o adaptare dramatică construită pe imaginile din versurile sale care descriu o lume disfuncțională a prezentului fragmentat, în care omul își caută scăparea prin practicarea lucrurilor simple, etern umane. Premiera a avut loc la Timișoara, pe data de 18 ianuarie 2024, în spațiul primitor de la Casa cu Iederă. Protagonista spectacolului a fost acrtița Ioana Cojocărescu. Dramatizarea și regia sunt semnate de Remus Octavian Câmpean. Conceptul muzical este o îmbinare între interpretarea la ocarină a unei teme ce îi apaține artistei Beck Corlan și sonificarea (termen folosit pentru transformarea obiectelor și imaginilor în sunet) unui obiect ceramic din colecția Nervurile lutului realizată de compozitorul Catălin Crețu.

La două zile distanță, pe 20 ianuarie, NERECICLABIL s-a jucat la Bucuresti, tot într-o formulă neconvențională, în spațiul oferit de Librăria Cărturești MODUL. Alături de autorul Doru Arăzan și artista ceramistă Anca Banu-Arăzan, la eveniment ne-am bucurat de participarea distinsei doamne a poeziei românești, Ana Blandiana, și a reputatului scriitor și dramaturg Răzvan Petrescu.

Aflată chiar în mijlocul publicului, poeta Ana Blandiana și-a exprimat aprecierea față de poezia lui Doru Arăzan Jr., considerându-l un poet ce va lăsa o urmă în literatura română, apreciind totodată forma de teatru de poezie în care volumul său a fost adus mai aproape de public.

Distribuie