cropped-LOGO-ROCADE-2023-ALBASTRU-PNG.png

Nervurile lutului

51.00 lei

Colecția ROCADE poetice

Format: tipărit, cu conținut AR (realitate augmentată)
Autor: Doru Arăzan Jr.
Prefață: Al. Cistelecan
Postfață: Dan Ungureanu
Ilustrații și copertă: Bogdan Piperiu
An apariție: 2023
ISBN: 978-606-95791-0-7
Dimensiune: 18×18 cm
Pagini: 70
Editura: ROCADE

Distribuie

Descriere

„Rar poet care să mai regăsească ceva din candoarea privirii în jur și care să vadă cotidianitatea ca pe o suită de miraje, fie ele și melancolice ori chiar subminate de adierile vreunei angoase.”

Al. Cistelecan

„Ceea ce face Doru Arăzan Jr. în poezia sa e un exercițiu extrem de dificil – acela de a redeveni conștient de faptele și evenimentele cotidianului: bătaia vîntului, căderea unei frunze, oameni tăind pîine și mîncînd împreună. Poezia lui nu constă în imagini prețioase ori exotice, în expresii căutate. Geo Bogza încerca să facă același lucru, în proza sa O femeie mînca un măr – să surprindă esențialul uman profund din ceea ce altfel ochii ar fi uitat.”

„Dacă ar fi fost să fac un comentariu după gustul meu la poemele lui Doru Arăzan Jr., ar fi fost mai curînd unul discret, o mireasmă de pîine coaptă ce adie dinspre cuptor, ori pocnetul abia auzit al jăraticului de la un foc în jurul căruia se încălzesc oameni.”

Dan Ungureanu

„cuvintele mele
sunt lut crud
pe care-l adun în palme
simțind
clipă după clipă
spaima
lejeritatea
bucuria
deznădejdea
lui cezar
înainte
de-a trece
rubiconul”

Doru Arăzan Jr., Preambul

„Nu se știe când și în ce context a apărut expresia o imagine face cât o mie de cuvinte, dar obișnuim să o folosim și să o transmitem de la o generație la alta de cititori. Ne-au ajuns vremurile zicalei. Ba chiar le depășim prin noua carte născută din întâlnirea dintre tipar și realitatea virtuală.”

Remus Octavian Câmpean

Informații suplimentare

Alege format

Fizic

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nervurile lutului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Testează compatibilitatea dispozitivului tău

Acest volum include conținut de realitate augmentată (AR). Descărcați pe dispozitivul mobil aplicația ArtLink din Play Store pentru sistemele Android, sau din App Store pentru sistemele iOS.

Scanați codul QR alăturat. Dacă dispozitivul este compatibil, veți fi direcționați spre pagina de pornire a experienței AR.